Historik

Det som nu heter Heuver Däckgrossist, en av Europas största däckspecialister startades för 50 år sedan som ett enmansföretag av Mans Heuver.

Sedan 1966 har företaget utvecklats till en pålitlig däckpartner. Så småningom börjar sonen Jan att jobba på företaget och sedan sonen Bertus; de tre sköter företaget sedan 80-talet. Med åren har de båda sönerna gradvis tagit över rodret. Heuver Däckgrossist är ett genuint familjeföretag med lojala och uppskattade medarbetare. Företagets grund vilar på kvalitet och service, där människorna är företagets styrka. Sedan företaget grundades gäller en regel framför andra: kunden står i centrum!

1966

Mans Heuver, far till dagens direktörer Bertus och Jan Heuver, startade en däckbutik i Den Ham, Nederländerna. Deras motto är ‘däckförsäljning med långtgående service’.

1967

Jan Heuver börjar jobba på företaget den 1 april.

1969

Den 1 januari anställs den första medarbetaren. I mars samma år öppnas butiken i Hardenberg som blir Jan Heuvers hemmabas. Här anställs dessutom den första medarbetaren.

1980

Öppnas butiken i Hoogeveen, som senare blir Bertus Heuvers domän.

1981

Bertus Heuver börjar jobba i företaget.

1984

1984 öppnas verksamheten i Nijverdal.

1988

Grossistverksamheten för jordbruks och entreprenadsmaskiner går samman till ett företag i Den Ham: Heuver Däckgrossist. Verksamheten under denna period handlade mest om att sälja till grannländerna Belgien, Tyskland och Storbritannien.

1989

Heuver är med och grundar franchisekonceptet Profile Tyrecenter och öppnar den första filialen Profile Tyrecenter Heuver.

1991

Öppning av filialen Veendam som en del av Profile Tyrecenter Heuver

1994

Däckförsäljningen börjar drivas på en mer global skala och Heuver importerar däck från hela världen. Även om fokus fortfarande helt ligger på Europa. Försäljningen av lastbilsdäck blir allt mer betydande.

1996

Öppning av Profile Tyrecenter Heuver-filialer i Groningen och Apeldoorn.

1999

Tillväxten hos filialerna börjar även den att gå allt snabbare. När Veendam, Groningen och Apeldoorn (2) tillkommer finns det plötsligt 8 filialer. När Smid Däck övertas år 1999 blir det ytterligare 3 filialer i Assen, Meppel och Emmen. Nu har Heuver 11 Profile Tyrecenter-filialer.

2000

Öppning av 3 filialer i Rumänien där 40 personer arbetar.

2002

Heuver börjar med exklusiv import och distribution av märket Aeolus Tyres i 8 länder i Europa. Försäljningen av lastbilsdäck skjuter i höjden och Heuver växer till sig i Europa.

2003

Ledningen signalerar en viktig kursändring och beslutar att från och med nu ska man investera i grossistens (internationella) tillväxt.

2004

Öppning av Heuvers filial Profile Tyrecenter i Enschede.

2006

40-årsjubileet firades lite extra med öppningen av ett modernt nytt distributionscentrum i Hardenberg: tomtyta på 4,3 hektar med ett 12.000 m2 övertäckt förråd med 8 lastbryggor och  1 000 m2 kontorsutrymme. Sedan dess har Heuver blivit en av Europas största leverantörer av lastbil-, entreprenad-, och jordbruksdäck.

2008

Heuver var en av de första i branschen att sätta upp en webbutik med möjlighet att handla online (24/7). Service är något som Heuver fortfarande skriver med stora bokstäver!

2009

Fördubbling av den övertäckta lagerkapaciteten till 24.000 m2.

2010

Öppning av filialen Profile Tyrecenter Heuver i Doetinchem, vilket innebär ett det nu finns 13 filialer.

2012

För att bättre kunna serva europeiska kunder har man öppnat ett distributionscentrum i Bayreuth, Tyskland. Expansion till Polen, med ett eget polskt team. Från och med nu har Heuver team i Benelux, Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Storbritannien, Rumänien och Skandinavien.

2013

Fördubbling av kontorsutrymmet till 2.000 m2. Heuver har 230 anställda.

2014

Kursändring till geografisk marknadsnärvaro, med specifika landsteam. Anställning av ett eget franskt team.

2015

Den helt förnyade webbutiken lanseras och nu introduceras även appen Heuver Däck. Nu lanseras också den första versionen av Heuver Däckhandbok. Distributionscentrumet i Saint Quentin Fallavier (utanför Lyon), Frankrike, slår upp dörrarna.

2016

Heuver Däckgrossist fyller 50 år. Vi ser med tillförsikt fram emot de kommande 50 åren!